14 Aralık 2012 Cuma

Güne gidilir canıma com com!



Eğer gezmeyi tozmayı seven bir anneye sahipseniz aklınızın yetmediği çağlardan tutun da erinlik dönemlerinizde de annenizin kabul günlerinde bulursunuz kendinizi. Gün sakinleri sizi öyle bir tanır benimserler ki hakkınızda bir sicil kaydı tutabilecek kıvama gelirler! Hatırlamak istemediğiniz alıklık günlerinizden ergenlikte geçirdiğiniz kimlik çatışmasına kadar herseyinizi bilir hatta zaman zaman gecmise bir ayna tutarcasına o konulara değinirler! Yasınız ilerlese de benim gibi hamuru buralarda yogrulmuslardansanız hala kopamazsımız bu gün sihirinden! Kendi sosyal çevrenizin toplantıları asla bu tadı vermeyecektir!
Anne günü neden farklıdır? Onu digerlerinden daha cazip gidilesi kılan nedir?
1. Anne günü hala yaşadığınızı annenizle bir bütün oldugunuzu hissettirir bilinç altını doğrulayan korkuları ferahlatan bir şeydir belki bu! Benlik bütünlüğünüze hizmet verir.
2. Annenizin çevresindeki bireylerin yani gün teyzelerinin zamana yayılan gelişim süreçlerini gözlemlemek sizin de kendi gelişiminiz hakkında yordama yapma olanağı sunar!
3. Annenizin aKraba günü adeta kendinizin ana ocagidir Allah onları korumalı bir zeval vermemelidir!
4. Yaptıkları sohbetler uykunuz varsa ve uyuklayakalmıssanız adeta bir ninni kıvamındadır ve bebeğinizi de bu günlere getirmenizin ikincil kazancı da bu olsa gerektir!
5. Bir de benim gibi hamur işi kısır turşu ve çaycılardansanız siz de burdasınızdır.
6. Gün ritüellerini biliyorsanız cok eğlenirsiniz kapıdan içeri gelen misafir teyze siyah hiç eskimeyen terlik çantasından çıkardığı pabuçlarını bir hamlede yere bırakır ve o bir çift ayakkabı benim iki elle bile koyamayacağım sekilde aynı hizada yere düşer diğer ritüel de bireylerin tek tek birbirine sen nasılsın seklinde yapılandırılmış soru cevap tekniği ile sorduğu sorulardır!
7. Annenizin kahkahaları içinize huzur verir aman günler hiç bitmesin dersiniz!

 Hadi o zaman ' neşeli günler'...



2 yorum: