15 Aralık 2012 Cumartesi

Gülerek girmek Şart!!'


Eğer mayaların tahmini tutmazsa yaklaşık iki hafta sonra kısmetse yeni bir yıla giriyoruz! 

Yılbaşı programları beni aralık ayına ayak bastığımız günlerden itibaren strese sokar! Ee yılbasıdır mutlaka bir plan yapılmalıdır eğlenilmelidir. Sanki bu bir görevdir, o son saatler önemlidir nasıl girersek öyle gidilir. İtiraf ediyorum ki öğrencilik yıllarımda cebime hep bir iki ders notu koyup inekligimin gerektirdiği sekilde o anları çalışarak geçirdim. Evdeysek tüm odaların ışıkları açılır kapatılırdı. Noel dede belki gelir icimde kalmasın diye dilekler yazılır, pencereden atılırdı! Herkeste aynı kaygı yeni yıl telaşı! 

Hepimizde kabul edelim ki aralık ayına karsı bir sadakatsizlik bir riyakarlık var. Bir an önce o arkasındaki onbir ayı alıp gitsin gözümüz de görmesin der gibi davranırız bu aya! Tam giderken de göbek atar birbirimize sarılır ortalığı toplamadan umutlara sarılırız! Belki bir kurtuluş basamağıdır yeni yılımız. Bu yüzden  belki de aralıkla yoktur pek aramız!
Yine de yeni yıl ritüellerimizi yapmadan girmeyelim bu yıla! Alalım kırmızı donları arayalım dostları ! Ama tam on ikiyi vurunca saat, yenisine gülerek girmek şart !!!


Bu da benim yeni yıl ağacım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder